Lähellä tuotetut, vastuulliset tuotteet.

HP Rani Plast on Pohjoismaiden markkinajohtaja erilaisten kotitalouspussien alalla. Olemme osa kansainvälistä Rani Group -konsernia, ja yrityksellämme on omat modernit tuotantolaitokset Suomessa ja Ruotsissa. Asiakaskuntamme koostuu johtavista pohjoismaisista päivittäistavaraketjuista, ja tuotteitamme myydään etupäässä asiakkaiden omien tuotemerkkien alla.

Tuotteemme valmistetaan paikallistuotantona Suomessa ja Ruotsissa, mikä tarkoittaa vähäisempiä kuljetusmääriä ja siten myös pienempää ilmastojalanjälkeä.

Lähituotantoa – ympäristön hyväksi.

Volunteer collecting trash in the local park

Miksi tuotteemme ovat hyvä valinta?

Luotettavuus, hyvä palvelu ja nopeat toimitukset – haluamme pitää hyvää huolta asiakkaistamme! Tuotantolaitoksemme ovat edelläkävijöitä kestävän kehityksen alalla. Tuemme kiertotaloutta ja olemme työskennelleet jo pitkään päämäärätietoisesti oman ilmastojalanjälkemme pienentämiseksi. Tällä hetkellä kaikki tuotteemme ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä.

Hand holding recycle symbol on green bokeh background. eco and save the earth concept.

Toimipaikat

Suomi

Suomen toimipaikkamme sijaitsee Pohjanmaalla Lappforsin kylässä. Täällä osaaminen on siirtynyt sukupolvelta toiselle, ja olemme ylpeitä korkeasta ammattitaidostamme. Tuotteillamme on ollut jo vuosien ajan Avainlippu-merkintä, joka on tae siitä, että tuotteet valmistetaan Suomessa. Avainlipulla merkityt tuotteet auttavat kuluttajia valitsemaan vastuullisesti tuotettuja kotimaisia tuotteita.

Ruotsi

Ruotsin toimipaikkamme sijaitsee Klågerupissa, Skånen maaseudun sydämessä, jossa meillä on pitkät perinteet vastuullisen ruotsalaisen teollisuustuotannon alalla. Kestävä kehitys on meille tärkeä asia. Tuotannossa käytettävä sähkö on saatu vuodesta 2011 lähtien paikallisista tuulivoimaloista, ja lisäksi olemme saaneet oikeuden käyttää pohjoismaista Joutsenmerkkiä ensimmäisenä yrityksenä toimialallamme, mikä on osoitus pyrkimyksistämme kestävän kehityksen edistämiseksi. Joutsenmerkki huomioi tuotteen koko elinkaaren ja auttaa kuluttajia valitsemaan vastuullisia tuotteita.

1955

Rani Plast

Yrityksen historia alkaa vuonna 1955, jolloin edeltäjämme Rani Plast perustetaan Teerijärvellä Suomessa.

1958

HP Plast

Vuonna 1958 perustetaan Ruotsiin samalla alalla toimiva perheyritys, joka kantaa nimeä HP Plast.

2004

HP Rani Plast

Molemmat perheyritykset toimivat tahoillaan vuosikymmenten ajan. Vuonna 2004 Ruotsin Klågerupissa toimiva HP Plast ja Rani Plastin Lappforsin-yksikkö fuusioituvat, minkä tuloksena syntyy HP Rani Plast.

Nykyään

Yksi yritys, kaksi tehdasta

HP Rani Plastilla on tällä hetkellä kaksi tuotantolaitosta, toinen Ruotsin Klågerupissa ja toinen Lappforsissa Suomessa.

fi_joutsen_a_pos_rgb-1

Olemme saaneet alamme ensimmäisenä toimijana oikeuden käyttää pohjoismaista Joutsen-merkkiä, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä. Joutsen-merkki huomioi tuotteen koko elinkaaren aina raaka-aineista kierrätykseen, ja auttaa kuluttajaa valitsemaan vastuulliset tuotteet.

tehtysuomessa_madein_sininen_rgb

Valmistamme kaikki jätekassit ja -säkit Pohjanmaalla Lappforsin tehtaalla. Tuotteemme ovat saaneet Suomalaisen työn liiton myöntämän Avainlippu-merkinnän vuonna 2014. Avainlippu takaa, että tuote on valmistettu Suomessa ja vaikuttaa tutkitusti kuluttajien ostopäätökseen.

Biodegradable plastic_blue

Lue lisää vastuullisuustyöstämme