Hand holding recycle symbol on green bokeh background. eco and save the earth concept.
Kierrätys

Kierrätys

Muovi voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen useaan kertaan. Tuotantoprosessisamme syntyvän muovijätteen määrän minimoimiseen on käytetty monia työvuosia ja lukemattomia työtunteja. Suurin osa jätteestä syntyy ekstruusiovaiheessa, kuten esimerkiksi silloin, kun kalvon leveyttä säädetään tai sen raaka-ainetta tai väriä muutetaan.

HP Rani Plast kierrättää jätteensä lähes sataprosenttisesti.

Oikea käyttö ja kierrätys ovat keskeisiä tekijöitä

Suosittelemme, että kalvomme kierrätetään niiden loppukäytön jälkeen. HP Rani Plastin kalvot valmistetaan LDPE-muovista, ja ne tulee kierrättää LDPE-jätevirrassa. Lisätietoja saat paikalliselta kierrätysorganisaatioltasi. Kalvojemme pakkausmateriaalit, kuten hylsyt, lavat ja suojakalvot tulee kierrättää asianmukaisissa jätevirroissa. Muovi on loppukäyttönsä jälkeen arvokas raaka-aine, ja suurin osa muovista voidaan kierrättää uudeksi raaka-aineeksi tai energiaksi.

Muista kierrättää muovijätteesi.

Suunniteltu kierrätettäväksi

Tuotesuunnittelun tärkein kriteeri on tuotteen korkea suorituskyky. Uutena haasteena onkin se, että kierrätettävyys olisi myös vaatimuksena muiden suorituskykyyn liittyvien kriteerien kuten tuoteturvallisuuden, säilyvyyden, markkinoinnin ja brändäyksen rinnalla. On tärkeää, että muovituotteen suorituskykyyn liittyvät kriteerit ja tuotteen kierrätettävyys ovat keskenään tasapainossa.

Meillä on sopimukset kansallisten pakkausten kierrätyslaitosten kanssa Suomessa (RINKI), Ruotsissa (Svepretur) ja Norjassa (Grönt Punkt).

Muista kierrättää muovikalvosi.

Kierrätysohjeet