Ympäristö

Ympäristöasioiden edelläkävijä

HP Rani Plast on ympäristöasioissa muoviteollisuuden edelläkävijä. Olemme jo pitkään tehneet määrätietoista työtä varmistaaksemme, että tuotteidemme valmistus olisi mahdollisimman ympäristöystävällistä.

Pohjoismaissa valmistettu

Yksi tuotteidemme ympäristöeduista on tuotannon sijainti lähellä asiakkaita, mikä mahdollistaa lyhyet ja tehokkaat kuljetukset. Kaikki pussimme valmistetaan Suomessa ja Ruotsissa ja myös suurin osa asiakkaistamme sijaitsee näissä maissa.

Ympäristöystävällistä sähköä

HP Rani Plast käyttää valmistuksessa vihreää, uusiutuvaa sähköä – tehtaamme Ruotsissa ja Suomessa käyttävät ainoastaan tuulivoimalla tuotettua sähköä. Kun siirryimme käyttämään uusiutuvaa sähköä, vähensimme hiilidioksidipäästöjämme 786 000 kg:sta lähes nollaan.

Joutsen-merkki

Vuonna 2016 saimme oikeuden käyttää pohjoismaista Joutsen-ympäristömerkkiä, mikä oli tunnustus pitkäaikaisesta työstämme ympäristön hyväksi. Asiakkaat, joille toimitamme pusseja saavat käyttää Joutsenmerkkiä pakkauksissaan. Joutsenmerkin käyttöoikeus koskee GreenPE:stä valmistettuja pusseja. GreenPE on kasvipohjaista, sokeriruo’osta valmistettua biopohjaista muovia, jonka hiilijalanjälki on matala. Sokeriruo’on tuotanto nimittäin sitoo hiilidioksidia.

 

Uusiutuvaa, hajoavaa ja kierrätettävää

Uusiutuvien materiaalien lisäksi tarjoamme myös pusseja, jotka on valmistettu muun tyyppisistä ympäristöystävällisistä muoveista – valikoimaan kuuluu sekä hajoavia pusseja että kierrätetystä muovista valmistettuja pusseja.